Informatie over teelt, lezingen, rondleidingen

Beleving, genieten, ruiken, horen en proeven.
De cranberryvelden van de Lendevallei worden biologisch onderhouden.
Met als effect dat tussen de cranberryplanten hier en daar lage kruidachtigen en grassen groeien. Voor de jonge aanplant cranberryplanten is daarvan het voordeel dat de grond vochtiger blijft, en er een veld ontstaat dat aantrekkelijk is voor hommels, bijen en vlinders. De randen van het veld zijn ingezaaid met wilde veelkleurige bloemenmengsels om insecten naar het cranberryveld te lokken.

Op aanvraag verzorgt Cranberryfarm De Hoeve voor u een lezing, rondleiding, groepsexcursie. Ook lezingen bij uw jaarvergadering of thema-avond op uw locatie.

Voorbeeld: Rondleiding
1 dagdeel: een ochtend of een middag (inclusief koffie/thee)

Kom zelf de bloeiende cranberrybloemen bekijken en ervaar een omgeving waar allerlei (fruit)bomen, bessenstruiken, wilde planten het landschap vormen in harmonie met insecten, (honing)bijen en vogels. De cranberry’s bloeien vanaf mei-juni. In juli-september rijpen de bessen van groen naar rood. Half/eind oktober zijn de bessen dieprood gekleurd en oogstrijp.
De kikkerpoel staat meestal vol water in het voor- en najaar. De warme droge zomers zorgen ervoor dat de poel dan steeds vaker (bijna) droog komt te staan. De randen van de kikkerpoel zijn ingezaaid met wilde bloemen. Een wandeling bij de poel en u kunt zelf zien waar cranberry’s en wilde bloemen groeien. Elk seizoen laat afwisseling zien in bloei. Actieve zandbijen in de zomer en libelles scherend over het water: er is altijd iets te beleven.
Na afloop koffie of thee met cranberrylekkernij.

Voor deze rondleidingen kunnen groepen vanaf 6-15 personen bij ons terecht.
Vraag vrijblijvende offerte via cranberryfarmdehoeve.nl
Reservering in overleg.

Op aanvraag is een individuele (ca. 1 uur) rondleiding ook mogelijk: eur 7,50 per persoon.(1-5 personen)

Informatie over cranberry teelt

rondleidingen en lezingen