Workshops

Workshops ‘Culinair met cranberry’:

Cranberry: verrassend ingrediënt in recepten, niet alleen in het najaar, maar het hele jaar door!
De cranberry staat volop in de belangstelling vanwege de goede eigenschappen van de inhoudsstoffen. Het meest bekend is de preventieve werking: de cranberry kan helpen bij het voorkomen van blaasontsteking. Veel minder bekend is dat cranberry eigenschappen heeft die in de keuken met fantasie in allerlei gerechten – vanaf voorgerecht, hoofdgerecht, toetje – tot culinaire smaakverrassingen kunnen leiden.
Om u te laten kennis maken met de mogelijkheden organiseert Cranberryfarm De Hoeve workshops waar u zelf aan de slag gaat met eenvoudige recepten.

1 MIDDAG 13.00-16.30 UUR / 1 AVOND 19.00-21.30 UUR
Maak kennis met veelzijdige cranberryrecepten die worden besproken, door u bereid en na afloop uitgereikt.
U gaat  proeven & koken: taart, compotes, zoet en hartig, verrassingscombinaties.
Reservering in overleg.
Aantal deelnemers: 6-12


Workshops ‘Tuinieren met cranberry’:

Cranberryplanten voor de moestuin, de siertuin of het terras
Bij Cranberryfarm De Hoeve kunt u terecht voor kennis over de cranberryplant: grondsoort, groeiwijze, aanleg van een veld in de moestuin, aanleg van een cranberry-potterie. U wilt zelf in uw tuin of op uw terras cranberry’s telen? Dat kan! De cranberryplanten geven na 2-3 jaar een eerste oogst en blijven daarna jaarlijks bessen geven.

1 MIDDAG 14.00 -16.00 UUR
U maakt kennis met de cranberryplant en de mogelijkheden van cranberry in de moestuin en in de siertuin met potterie. Powerpoint-presentatie over de  cranberryplant. Uitleg in het veld, beleving in combinatie met wilde planten, bijen, hommels, vlinders.
Koffie/thee/sapje met cranberry, cranberrygebak & cranberryplantje.
Reservering in overleg.
Aantal deelnemers: 6-20

culinair met cranberry

cranberry gerecht

tuinieren met cranberry